Barcelonában zajlik a Tennis Europe éves közgyűlése

2023. március 24.

46 tagország több mint 120 delegáltja vesz részt a héten az Európai Teniszszövetség (TE) immár 49. éves közgyűlésén.

A Spanyol Királyi Teniszszövetség és a Katalán Teniszszövetség által szervezett négynapos barcelonai rendezvényen a nemzeti teniszszövetségek elnökei és vezetői vitatnak meg számos alapvető és aktuális kérdést, melyek a sportágat Európa-szerte érintik. Az MTSZ részéről Sütő Csilla főtitkár utazott el a katalán fővárosba, és képviseli hazánkat.


A hivatalos program március 22-én, szerdán kezdődött meg az ITF által legelőkelőbb helyen rangsorolt nemzetek delegáltjai számára rendezett workshoppal, valamint egy társasági teniszversenyt is tartottak a város olimpiai helyszínén, Vall d'Hebronban. A közgyűlés pénteken és szombaton egy kétnapos konferenciában csúcsosodik ki, melyet Ivo Kaderka, a TE elnöke és Jordi Tamayo De Winne, a Spanyol Királyi Teniszszövetség alelnöke nyitott meg.


A program során szó esik a Tennis Europe 2022-ben elért eredményeiről, aktivitásáról, a 2023-as költségekről és tagsági díjakról és a nemzetközi teniszszövetség (ITF) 2024. évi stratégiájáról is. Az előadások alatt a részvevők hallhatnak továbbá a nemek közötti egyenlőségről, a digitális fejlődésről, de olyan kérdések is felmerülnek, mint hogy a teniszre valóban egyéni sportágként kell-e tekinteni, vagy hogy hogyan lehet erősebb teniszközösségeket építeni. Szombaton a díjátadókra is sor kerül majd.

 

 

Pasaret Open TE12/2 Budapest - Pasarét TK, 2023. június 25-2.