Babos Tímea második helyen végzett a dél-afrikai 60 000-es ITF-tornán

2023. március 19.

A Pretoriában rendezett viadal volt Timi idei második egyéni versenye, ahol igen szép menetelést mutatott, négy mérkőzést nyerve jutott a finélába. Ebből az összes mérkőzésen nála előkelőbb helyen rangsorolt játékosokat múlt felül, a legjobb négy között például az 1. kiemelt ciprusi Serbannak (164.) esélyt sem hagyva, 6:1 6:0 arányban győzött.


A döntőben az Australian Open idei junior bajnoka, az orosz Korneeva (570.) várta Timit. A fiatal az első szettet egy breaknek köszönhetően megnyerte, majd a második játszmában a magyar kétszer is elvette a 15 esztendős adogatását, ám Korneeva vissza tudott jönni, és egy rövidítést követően 6:3 7:6(3)-ra befejezte a mérkőzést.

Babos Tímea 2021 októbere óta először jutott egyéni döntőbe, a hétfői rangsorban pedig a 319. hely környékén jegyzik majd.


A juniorok között Bíró Melinda ünnepelhetett, aki megszerezte idei második páros tornagyőzelmét. A 16 esztendős szegedi játékos a szlovák Depesovával nem talált legyőzőre a ciprusi J100-as ITF junior versenyen, így a győztesnek járó trófeával térhet haza, miután a döntőben nem állt ki ellenük a cseh Navratilova/Valentina duó. Gratulálunk!


III. Egyetemi Tenisz Kupa Budapest - Muskétás Teniszcentrum, 2023. december 2-3.