Az előző hét hőse: Babos Tímea

2023. március 20.

Nem először, amióta elindítottuk ezt a sorozatot, hiszen tavaly decemberben is rá esett a választásunk, miután megnyert egy 100 000 dolláros ITF-tornát párosban. Most nem nyert, viszont egészen a döntőig menetelt egy 60 000-es versenyen a Föld másik féltekén, Dél-Afrikában, Pretoriában, ahol két hetet eltöltve két viadalon vett részt, az első heti 25 000-esen pedig párosban került a fináléba a spanyol Georgina Garcia-Perez oldalán. Az első héten egyéniben a második fordulóig, aztán párosban az elődöntőig jutott, vagyis mozgalmas napokon, de ami a legfontosabb, sok győzelmen van túl: egészen pontosan tíz diadalt aratott ezen távoli túra során. Az előző héten versenyző magyarok közül pedig egyedül ő maradt állva a hét utolsó napjára, így ő lett a hét hőse.


- Végre egyéniben is láthattunk versenyezni, ebben az évben először – és innen, a távolból úgy tűnt, rég ment ilyen jól. Belülről is ez volt a benyomás?

- Nagyon régen játszottam már egyénit, hiányzott. Nagyon izgultam, szinte minden meccsen, és sajnos az első versenyen ez meg is látszott. Egyszerűen túl sokat akartam, túl sokat vártam el magamtól, így görcsössé váltam. A második héten sokkal felszabadultabban játszottam, kár, hogy pont a döntőben nem tudtam kihozni magamból a legjobbat.

- Utólag könnyű okosnak lenni, de nem volt túlzás márciusig várni a szezonkezdéssel egyesben? Hiszen eddig ebben az évben kizárólag párosban indultál, szinte kizárólag Kiki Mladenovic oldalán.

- Nem, mert az első hónapokat a párosnak szenteltem; így egyeztünk meg Kikivel, ő is, én is „beáldoztunk” pár egyéni versenyt a páros oltárán. A ranglistahelyezéseim miatt szinte összeegyeztethetetlen a nagyobb Tour-versenyeken párosozni és közben ITF egyéni meccseket is játszani, Kikinek szintén, így dönteni kellett. Nem bántam meg, tanultam az elmúlt hónapokból, és várom, mit hoz a jövő.

- Az eredmények alapján a mögöttünk hagyott hétről az első kiemelt ciprusi Raluca Georgiana Serban 6:1 6:0-s kiütése tűnik a legnagyobb skalpnak. Az a mérkőzés hogyan lett ennyire sima?

- Megmondom őszintén, hogy ez volt az a meccs, amelyiken a legjobban izgultam, mégis jó napot fogtam ki. Talán Serban kicsit gyengébb volt a szokottnál, de úgy gondolom, hogy okosan játszottam és jól kihasználtam a lehetőségeim. Szerintem a Zakharova vagy a Vickery elleni győzelmem értékesebb, de minden megnyert meccsnek örültem más-más okok miatt.


- Párosban is sikerült értékes pontokat szerezned Dél-Afrikában. A két verseny ezen részével meg vagy elégedve?

- A párost nem terveztem, de szívesen játszottam. Sokszor mondtam korábban is, a páros mindig segít az egyénimen, jó a meccsterhelés, főleg most, ráadásul Georgina rendes lány, így nem volt kérdés, hogy játszunk-e.

- Mi a további program, legalábbis ameddig tudod, a közeljövőre nézve?

- Kedden már Miami felé veszem az irányt, Kikivel fogunk párosozni. A Miamit követő héten Charlestonban lesz verseny, meglátjuk, hogy ott pályára lépünk-e, vagy inkább kisebb egyéni versenyeken próbálunk pontokat szerezni.

Metró Kupa - 03.30. Budapest - Metro RSC, 2024. március 30-1.