A keddi program egyetlen magyar szereplője, Valkusz Máté feladni kényszerült a mérkőzését

2023. március 14.

Kedden újabb kilenc mérkőzést játszottak le a hétfői három után az első forduló 16 találkozójából, így már csak négy maradt ebből a körből a Kiskút Openen: mind a négy magyar érintettségű. Összesen tehát még húszan vannak versenyben egyéniben az ATP Challenger Tour székesfehérvári állomásán, és ebből öten a mi hazánk fiai. Reméltük, hogy e nap végi leltár során azt írhatjuk majd, hogy hatan, a mai műsorban szerepelt egyetlen magyarnak, Valkusz Máténak azonban nem sikerült a továbbjutás. A világranglistán 244. helyezett játékost a rangsorban 257. horvát Nino Serdarusic ellen szólították pályára, ám kereken két óra elteltével mégis idő előtt és csalódottan kellett elhagynia a salakot, mert rosszullét miatt mérkőzése feladására kényszerült a másik fél 4:6 6:3 4:1-es vezetésénél.


Ami a többi meccset illeti, elmaradtak a meglepetések, a keddi programba bekerült öt kiemelt mindegyike továbbjutott, illetve a négy selejtezőből érkezett teniszező mindegyike kiesett. Voltak nagy csaták, Valkusz Mátéék mérkőzését is beleszámítva haton volt szükség döntő szettre, kétórásnál egyik összecsapás sem volt ezek közül rövidebb, de akadt egy olyan, amelyik három óránál is tovább tartott: a rutinos, 32 esztendős olasz Alessandro Giannessi 6:4 6:7 6:4-re verte a majdnem tíz évvel fiatalabb, 23 éves spanyol Nikolas Sanchez Izquierdót. Ez volt egyébként a nap utolsóként véget érő meccse. A legelsőként pedig a lengyel Daniel Michalski és az olasz Julian Ocleppo végzett, a találkozó előbbi 7:6 6:3-as diadalával ért véget, így ő mérkőzhet meg Piros Zsomborral szerdán.

Amikor igazi magyar dömping lesz: a párosokkal együtt hét hazai érdekeltségű mérkőzésre kerül sor a Kiskút Tenisz Klubban.


GS Római Tenisz Club Kupa - 2 Budapest - GS Római Tenisz Club, 2023. október 28-30.