A győztes páros: Bak-Szabó Norina és Bíró Melinda

2023. január 24.

A Bak-Szabó Norina/Bíró Melinda kettős tornagyőzelemmel kezdte az évet, az osztrák 4-es kategóriás ITF juniorversenyről hozták el a legjobbnak járó trófeát. Következő állomásuk a francia U16-os Winter Cup lesz, az erre történő felkészülés alatt kérdeztük őket a Nemzeti Edzésközpontban.

- Mindkettőtöknek ez volt az első versenye a szezonban, ahol rögtön diadalmaskodni tudtatok. Van ebben szerepe annak, hogy intenzíven zajlott az alapozás?

- Mindenképpen köszönhető annak is, bár ebben az időszakban sajnos a vállam és a bokám is megsérült, így nehéz dolgom volt, de úgy gondolom, ennek ellenére is jól sikerült a felkészülés – árulta el az MTK játékosa, Norina. - Nagyon sokat párosoztunk már Melindával, szinte elválaszthatatlanok vagyunk a pályán, tehát ez is közrejátszott benne.


- Mit gondoltok, mi a duótok legnagyobb erőssége?

- Megértjük egymást a pályán, akár egy szempillantásból is tudjuk, mire gondol a másik. Ismerjük egymás mozdulatait, tudjuk, ki melyik labdára fog belépni, hogyan alakul majd az adott pont – fejtette ki a 16 esztendős Melinda. – Érezzük egymás mozgását és gondolkodását, ez abból is adódik, hogy nagyon közeli barátnők vagyunk. Természetesen az év további részében is szeretnénk egymás oldalán versenyezni – tette hozzá partnere.

- Említettétek, hogy a fináléban 6:1 3:0-ra elhúzott az ellenfél. Mi történt ekkor, hogy ilyen nagyot tudtatok fordítani a végső győzelem érdekében?

- Igen, 34 perc alatt jutottunk el eddig az állásig, zsinórban 9 gémet buktunk. Azok az ütések, amik előtte jöttek, ott valahogy nem működtek, nem éreztük a játékot. Úgy döntöttünk, elengedjük a kezünket, így annyi volt a cél, hogy ne gondoljuk túl a dolgokat: nem a taktikákat helyeztük előtérbe, hanem inkább spontánul játszottunk – vélekedett a fiatal MTK-s. – Ezután jött egy nagy ki nem kényszerített hiba az ellenfél részéről, és rájöttünk, hogy ők is tudnak bakizni. Innen sikerült a fordítás, és bár a meccs tiebreak kissé kaotikusan alakult, végül 1:6 6:3 10-7-es győzelmet tudtunk aratni. Egyéniben nem sikerült úgy a torna, ahogy terveztük, de mindenképp előremutató évkezdés volt részünkről – zárta le gondolatait Bíró Melinda.

 

III. Egyetemi Tenisz Kupa Budapest - Muskétás Teniszcentrum, 2023. december 2-3.