A digitalizálásra összpontosít az Európai Tenisz Szövetség és a Crionet új projektje

2022. november 22.

Az Európai Tenisz Szövetség és a Crionet technológiai szolgáltató cég egy ambiciózus, új együttműködés érdekében lépett partneri kapcsolatba. A szövetség elnöke, Ivo Kaderka elmondta, céljuk az, hogy a junior teniszt minél szélesebb közönséghez juttassák el a közeljövőben.

Az együttműködés tükrözi a szövetség elkötelezettségét a Junior Tour digitalizálása iránt, leginkább az élő eredménykövetésre, az élő közvetítésre és a versenyszervezők számára nyújtott egyéb új digitális szolgáltatásokra összpontosítva.


2022-ben a Tennis Europe Junior Tour rekordszámú eseményből állt, a szövetség 50 tagországában összesen 465 versenyt rendeztek. A versenysorozat a közelmúltban a 14, 16 éven aluli játékosok szezonzáró eliteseményével, a Junior Masters-szel csúcsosodott ki, amely a Crionet projekt sikeres iránymutatójaként is szolgált. A háromnapos esemény nézők tízezreit vonzotta, a világ 84 országából nézték, ahogy Monte Carloban Európa legjobb játékosai egymással küzdenek.

Az Európai Tenisz Szövetség honlapja szerint 2023-tól minden junior versenyszervező (ezáltal a Magyarországon tervezett Tennis Europe versenyek szervezői is) lehetőséget kap arra, hogy kihasználja a benne rejlő lehetőségeket a különféle, igényekre szabott digitális szolgáltatáscsomagokkal.


Giorgio Garcia-Agreda, a Crionet vezérigazgatója így nyilatkozott: „Közös küldetésünk a legjobb élő pillanatok átadására és az értékes információk összegyűjtésére fog összpontosítani. Ezzel növelni tudjuk a junior játékosok tapasztalatait a profi mezőnyben történő debütálásra való felkészülés során."

III. Egyetemi Tenisz Kupa Budapest - Muskétás Teniszcentrum, 2023. december 2-3.