A címvédő vetett véget Fucsovics Marci menetelésének Indian Wellsben

2023. március 15.

Fucsovics Márton (84.) az Australian Openen mutatott menetelése óta csupán egy mérkőzést tudott nyerni, így nem a legjobb formájában érkezett Indian Wellsbe, ahol a BNP Paribas elnevezésű ATP 1000-es torna első fordulójában Jeffrey John Wolf (44.) várt rá.

Az első szett után valóban nem maradhatott sok reménye azoknak, akik ránéztek az eredményre, hiszen az amerikai 6:1-re behúzta azt, de Marci ezt megelégelve zsinórban hat játékot megnyert, így 6:0-val övé lett a második játszma. A döntő szett elején Wolf elvette a magyar adogatását, és ezt az előnyt meg is tartotta, ám egy közel 13 perces gémet követően Marci 2:3-nál visszabrékelt, innen pedig már nem hagyott sok esélyt riválisának, 1:6 6:0 6:3-ra győzött, és bejutott a legjobb 64 közé Indian Wellsben.


A második fordulóban a 16. kiemelt ausztrál Alex de Minaur (18.) várt a magyarra, akit még csak megszorongatni sem tudott, tartva remek játékát 6:4 6:2-es bravúros győzelmet ünnepelhetett. A legjobb 32 között a Coricot búcsúztató Alex Molcan legyőzése sem jelentett kihívást első számú férfi játékosunknak, továbbra is koncentrált és változatos játékkal 6:4 6:2-re felülmúlta a 63. helyezett szlovák teniszezőt.


Végül kedd este a világranglistán 5. helyezett Taylor Fritz vetett véget Marci menetelésének. Fucsovics nem adta könnyen a nyolcaddöntős meccset, hiszen már az első szettben felvette a ritmust a címvédő amerikaival, ahol egy ideig fej-fej mellett haladtak, Fritz 5:4-es vezetésnél azonban a mérkőzés első breaklabdáját kihasználva fogadóként befejezte a játszmát. Marci lendülete ezt követően is megmaradt, sorra bravúros ütésekkel nyert labdameneteket, de sajnos ez sem volt elég az egyenlítéshez a 4. kiemelt játékos ellen, aki 6:4 6:3-ra legyőzte a mienket.


Fucsovics így eddigi legkiemelkedőbb eredményét idén érte el a kaliforniai tornán, hiszen három mérkőzést nyerve - mindhármat nála előrébb rangsorolt teniszezők ellen - egészen a legjobb tizenhatig jutott, és a 73. hely környékére jön majd fel a hétfői ATP ranglistán. Úgy tűnik tehát, hogy jól működik a közös munka a korábbi Davis-kupa válogatott Nagy Péterrel, akinek személye kétségtelenül hozzátett Marci kitűnő szerepléséhez. Szép volt, Marci!

 

Metró Kupa - 03.30. Budapest - Metro RSC, 2024. március 30-1.