39. Országos Orvos Teniszbajnokság

2024. június 24.

Pécsett hangolódtak a múlt héten a július végén Budapesten kezdődő orvostenisz világbajnokságra a legjobban teniszező magyar orvosok.

A Magyar Orvosteniszezők Társasága már a 39. Országos Orvos Teniszbajnokságot rendezte meg június 3. hetében, a Pécsi Városi Teniszklubban. Közel 70 orvos indult a hagyományosan rangos versenyen. Sok különböző kategóriában nevezhettek a sportág szerelmesei, a nyílttól egészen a 85+-ig, egyéniben és párosban. Az idén újításnak számított , hogy vegyes párosban nem orvos házastárssal is lehetett indulni, hasonlóan a közelgő világbajnoksághoz. A vegyes páros nyílt kategóriát így pont egy ilyen kettős nyerte.


A civil kategóriában a hozzátartozók egyéniben mérkőzhettek, párosban pedig rendeztek orvos-civil versenyt is, ahol többnyire apa-fia duók szerepeltek. Az Emlék-kupát 2024-ben Dr. Ágoston Péter, az FE 55 győztese kapta.

A zökkenőmentes, jó hangulatú szervezésért, lebonyolításért Dr. Pethes Ákos a Magyar Orvosteniszezők Társaságának elnöke és Sütő Csilla az MTSZ főtitkára is köszönetet mondott a Mozgó Cívisért Egyesületnek, Kollár Lászlónak és Harazin Piroskának. A tervek szerint a jubileumi 40. Országos Orvos Teniszbajnokságot jövőre Budapesten rendezik.


A részletes eredmények ezen a linken érhetők el.

Image F
Image D