2024-ben Hong Kong adott otthont az ITF éves rendes közgyűlésének

2024. október 17.

Az ITF (Nemzetközi Tenisz Szövetség) AGM-en ismét szövetségünk főtitkára, Sütő Csilla képviselte hazánkat.

Csilla előbb a Tennis Europe elnökségi tagjaként részt vett az európai szövetség ülésén, majd a világ különböző országainak összesen 131 képviselőjével közösen érkezett a Nemzetközi Tenisz Szövetség hivatalos konferenciájára, melyet Davis Haggerty ITF-elnök vezetett.


A találkozó során a sportvezetők számos aktuális témát vitattak meg, kiemelt figyelmet kaptak például a digitalizáció és modernizáció kérdései, valamint a sportág fejlődési lehetőségei. Szó esett továbbá a nemi egyenlőség előmozdításáról és a jövő évi versenynaptár legfontosabb szempontjairól is.

A közgyűlés keretében bemutatott előadások rávilágítottak a teniszsport előtt álló legújabb kihívásokra és lehetőségekre, különösen a sportág globális elérhetőségének növelése érdekében.


Dave Haggerty, az ITF elnöke, így nyilatkozott: „Az ITF küldetése, hogy a teniszt a jövő generációi számára is elérhetővé tegye. Azt szeretnénk, ha egyre többen és egyre gyakrabban űznék a sportágat. 2019-ben vállaltuk, hogy a világon a teniszezők számát 84,4 millióról 2030-ig 120 millióra növeljük. Jó úton haladunk a célunk elérése felé. Az ITF a nemzeti szövetségekkel együttműködve bevételeinek 90%-át a nemzeti edzésközpontokba, programokba, szakmai fejlesztésekbe és az utánpótlás bázisának növelésébe fekteti vissza. Ez az alap, amire a globális sportágunk épül.”