2-0-ra vezetünk Ukrajna ellen!

2022. szeptember 15.

A Davis-kupa Világcsoportjában eddig érvényesül a papírforma, mindkét egyéni mérkőzést megnyertük, 2-0-ról jön pénteken a folytatás.

Fucsovics Márton 6:3, 6:2-es győzelmével indult az Ukrajna ellen Davis-kupa párharc Vilniusban, a SEB Arénában. Az első számú teniszezőnk magabiztos sikert aratott ellenfelünk második játékosa, Viacseszlav Bielinszkij ellen. Piros Zsombor folytatta, aki szintén két szettben, 6:2, 6:2 arányban nyert Vlagyiszlav Orlovval szemben, így az Envirotis magyar Davis-kupa csapat 2-0-ra vezet az első nap után és egy győzelem választja el a jövő évi Dk-döntő selejtezőjétől.

 

Holnap délután 4 órakor folytatódik a párharc a páros mérkőzéssel, ahol Nagy Zoltán szövetségi kapitány eredeti elképzelése szerint Fucsovics Márton és Marozsán Fábián száll majd harcba a Manafov / Beloborodko kettős ellen. Ezt követően 17:30-tól az egyéni mérkőzéseken, Fucsovics Orlovval, Piros pedig Bielinszkijjel találkozik, azonban ha meglesz a harmadik győzelem, minden bizonnyal a kapitány változtat majd a tervén és lehetőséget kaphat Marozsán Fábián vagy Fajta Péter is.


Viszlo Transz Cup - ITF/J2 Székesfehérvár - Kiskút, 2022. október 26-30.