19. országos cipősdoboz akció

2022. november 27.

Az MTSZ női bizottságának kezdeményezésére idén a Mikoviny utcai szövetségi iroda is felkerült a Cipősdoboz akció gyűjtőpontjai közé. A Baptista Szeretetszolgálat lassan húsz éve gyűjt karácsonyi ajándékot a rászoruló gyermekek számára ezen a kreatív és egyszerű módon, s immáron második alkalommal sportágunk is részt vesz benne. Igaz, önálló gyűjtőpontként, most először.

A Nemzeti Edzésközpontban november 25. és december 18. között várják a kis csomagokat.

De mi is ennek a pontos menete? Egy jó állapotú, üres cipősdobozt kell ajándékokkal megtölteni, színes papírral becsomagolni, celluxszal rögzíteni és zsineggel átkötni. A dobozra jól láthatóan fel kell írni, kinek szánták az ajándékot. Pl: 10 éves leány, 8 éves fiú. Ezekbe bármi kerülhet, aminek örülhet egy kisgyermek, agresszivitásra késztető képek, játékok, ételek, gyümölcsök, törékeny tárgyak, gyógyszerek kivételével.

Az összegyűjtött cipősdobozokat a Baptista Szeretetszolgálat az országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez, akikkel a gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek állnak kapcsolatban.

Arra kérjük minden sportbarátunkat, gondoljanak a nehézsorsú fiatalokra, és egy-egy cipősdoboznyi szeretettel járuljanak hozzá, hogy nekik is szebb legyen az ünnepük.

Cím: 1037. Mikoviny utca 6. 

Tel.: 06 70 439 7730

Nyitva tartás: H-P: 9-17; Szo.-V: 10-16.

Az akció részleteiről itt olvashatnak bővebben: http://ciposdoboz.hu/


Felnőtt Fedettpályás Országos Bajnokság Pécs - Hotel Makár, 2023. február 25-4.