1-1 az állás az első nap után

2023. november 11.

Az ünnepélyes megnyitót és zászlócserét követően a magyarok második számú játékosa, Gálfi Dalma lépett pályára Charleroiban, ellenfele pedig a belga csapat első számú játékosa, Greet Minnen ellen. Dalma 0-2-es hátrányból állt fel, majd még kétszer elvette Minnen adogatását. A második játszmában is végig nála volt a vezetés, és egy tökéletesen időzített brék után 6:3 6:3-ra befejezte a meccset, Magyarország pedig 1-0-s előnyre tett szert.

A 20 perces szünetet követően kezdetét vette Bondár Anna és Yanina Wickmayer találkozója. Anna végig nehezebben hozta a szerváit, ám 5:5-ig így is fej-fej mellett haladtak, de a belga 6:5-nél brékelt, és 7:5-re befejezte a szettet. A második szettben már kevesebb esélye volt a magyarnak, nem találta az eszközt a belga játéka ellen, és bár a fontos pillanatokban erős tudott maradni, sajnos nem volt elég az egyenlítéshez. A vége 7:5 6:2 lett.


Holnap így biztosan lejátszásra kerül mindhárom mérkőzés, 13 órakor ismét két egyénivel kezdődik a program, majd a páros következik.

Hajrá tovább, magyarok! Hajrá, lányok!!!

III. Egyetemi Tenisz Kupa Budapest - Muskétás Teniszcentrum, 2023. december 2-3.