GY.I.K. - Tennis Europe OA helyek

2024. február 29.

Tudnivalók a Tennis Europe (TE) versenyek nevezési listáján szereplő OA (Oragniser Acceptance) helyekről

A TE alá tartozó nemzetközi U12-es, U14-es és U16-os versenyek főtáblás nevezési listáira ezeken a módokon lehet felkerülni:
- alanyi jogon, a TE rangsor alapján
- a szervezők által biztosított ún. OA helyeken
- szabadkártyával
- selejtezőn keresztül
- special exempt helyen

Az OA helyek és egyéb pozíciók száma a táblaméretek függvényében ekképpen alakul az U14-es és U16-os versenyeken:


Az OA helyek elosztásáról a verseny rendezője dönt. Az OA helyek egyik részét a hazai játékosoknak kötelező adni, a másik részét pedig külföldieknek. Szuperkategóriás, 1-es és 2-es versenyeken 50%-ot hazai játékosoknak, 50%-ot külföldieknek kell adni. A 3-as kategóriás versenyeken 50%-ot kell hazaiaknak adni, itt azonban lehet még adni hazai játékosoknak (ha a főtáblán alanyi jogon és OA hellyel rendelkezők száma nem éri el a megfelelő létszámot) és 50%-ot kell külföldieknek adni. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha 32-es a tábla, akkor a verseny rendezőinek 8 OA helye van a főtáblán, ebből maximum 4-et kell külföldieknek adni.

Az U12-es nemzetközi versenyek ettől eltérően működnek. Ezeken a versenyeken kizárólag OA és szabadkártyás hely van. Az OA helyek száma a táblaméretek függvényében ekképpen alakul az U12-es versenyeken:
- 32-es főtábla selejtező nélkül: 28 OA hely, melyből maximum 12 lehet hazai
- 48-as főtábla selejtező nélkül: 42 OA hely, melyből maximum 18 lehet hazai
- 64-es főtábla selejtező nélkül: 56 OA hely, melyből maximum 24 lehet hazai
- 32-es főtábla selejtezővel: 18 OA hely, melyből maximum 9 lehet hazai
- 48-es főtábla selejtezővel: 32 OA hely, melyből maximum 14 lehet hazai
- 64-es főtábla selejtezővel: 46 OA hely, melyből maximum 22 lehet hazai

A hivatalos csapatok megadása azért is fontos, mert ha egy versenyen van ellátás, akkor azt csak olyan játékosok kaphatják, akik a TE rendszerében meg vannak adva hivatalos csapatként. A hivatalos csapatba a leadási határidő után csak úgy lehet bekerülni, ha a hivatalos csapat egyik tagja lemondja a versenyt. A hivatalos edző személyét a verseny „freeze deadline-jáig”, vagyis a versenyt megelőző csütörtök 14 óráig lehet bevinni a TE online rendszerébe. Csak azon személyek adhatók meg hivatalos edzőnek, akik a TE rendszerébe regisztrálnak. A regisztráció nagyon egyszerű, pár percet vesz csak igénybe és itt érhető el: https://te.tournamentsoftware.com/user/signup/organization/

külföldi OA helyeket kizárólag a nemzeti szövetségek által megjelölt hivatalos csapatok (maximum 2 fiú, 2 lány, 1 edző) tagjai között oszthatják ki a rendezők első körben, majd, ha elfogynak, akkor jöhetnek a csapatba nem beválasztott játékosok.

A nemzeti szövetségek a nevezési határidő utáni két napban adhatják meg a hivatalos csapattagok neveit a TE online rendszerében, majd a verseny rendezőinek három napjuk van arra, hogy kiválasszák az OA helyre kerülő játékosokat és azokat a játékosokat, akik hazai ill. nemzetközi Reserve OA helyet kapnak. A Reserve OA hellyel rendelkező játékosok akkor „csúsznak fel” a főtáblás OA helyre, ha egy hazai ill. külföldi, OA hellyel rendelkező játékos lemondja a versenyt. A nevezési lista publikussá tétele után OA ill. Reserve OA helyre nem lehet játékost jelölni. 


 

2. Kinder Rába ETO Play+Stay Kupa - 05.04. Győr - Rába ETO, 2024. május 4-5.