Konstruktív és jó hangulatú közgyűlés

2023. május 26.

Csütörtökön a Nemzeti Edzésközpontban rendezték meg a Magyar Tenisz Szövetség éves rendes közgyűlését, amely végül 17.30-kor vált határozatképessé, hatvankét tagszervezet részvételével. A tagszervezeti képviselők elfogadták az Ellenőrző Testület 2022. évi beszámolóját, a 2022. évi szakmai beszámolót, a közhasznúsági jelentést, valamint a 2023. évi pénzügyi tervet is. Emellett a küldöttek döntöttek abban is, hogy 2023-ban nem változik a tagdíj mértéke, és kijelölték a 2023-as év könyvvizsgálóját.


A részletes írásos tájékoztatás mellett tagszervezeti kérdésekre (Pannon SC - Kiss Péter és Gubacsi Zsófi Tenisz Klub SE - Gubacsi Zsófia) reagálva Sávolt Attila szakmai igazgató beszélt az MTSZ előtt álló informatikai fejlesztésekről, valamint az idei hazai rendezésű nemzetközi versenyek költségvetéséről is, továbbá szóba került a csapatbajnokság, melynek egyes részei reformokra szorulnak.

A szakmai témakört kiegészítve Dr. Lázár János elnök kiemelte, hogy az elnökség szándékainak maximálisan megfelelve, állami támogatás igénybevétele nélkül, kizárólag saját szponzorációs bevételből tudott megvalósulni a februári Magyarország-Franciaország Davis-kupa találkozó. Az elnök hozzátette, hogy az őszi, törökök elleni párharc rendezése kapcsán is ugyanez lesz a prioritás, és bízik benne, hogy hasonlóan kiváló rendezés mellett valósul majd meg az az esemény is.


Ezután Dr. Lázár János Kovács Istvánnak, a Klub Bizottság elnökének felvetésére reagálva elmondta, hogy amennyiben ez szükségessé válik és az idei költségvetés megengedi, a vezetés segíteni fogja a versenyrendezésben aktívan részt vevő, utánpótlás-nevelő klubokat a téli szezon kihívásai kapcsán. A Pannon SC képviselőjének, Kiss Péternek felvetésére reagálva pedig az MTSZ elnöke a peres ügyek kapcsán hangsúlyozta, hogy továbbra is szeretnék a múlt ügyeit teljeskörűen lezárni, a folyamatban lévő eljárásokról pedig írásos összefoglaló készül majd a tagszervezetek számára

Végül új taggal bővült az MTSZ elnöksége. Lantos Csaba miniszteri kinevezése miatt történő lemondását követően két személy kandidált, Kőszegi Zoltán és Dr. Kosztoványi Roland, akik közül előbbi a közgyűlést megelőzően visszalépett a jelöltségtől. A grémium így végül nyílt szavazással döntött arról, hogy Dr. Kosztoványi Rolandot, a 46 éves, jogász végzettségű szakembert megválasztja az elnökségbe.


 

Pasaret Open TE12/2 Budapest - Pasarét TK, 2023. június 25-2.